Nestvarna priča Mikea Tysona: "Prebio bih sina, a zatim i oca koji bi došao da se osveti"
Foto - EPA

Nevjerovatni Iron Mike

Nestvarna priča Mikea Tysona: "Prebio bih sina, a zatim i oca koji bi došao da se osveti"

Midhat Šljivak

Legendarni nokauter Mike Tyson poznat je po razornom udarcu kojeg su rijetki u ringu s njim uspjeli izdržati.

Iron Mike je šampion svijeta teške kategorije postao s 20 godina i teško da će se ikad pojaviti neko kao što je on, jer se radilo o momku koji je imao nadljudsku snagu u tom periodu.

Prve tuče Tyson je na ulici odradio kao devetogodišnjak. Ispričao je šta se dešavalo i da je znao prebiti vršnjaka, a zatim i oca koji bi došao da reaguje.

"Imao sam tri ili četiri ulične tuče dnevno. Počelo je sve s devet godina, a već s 12 sam imao gotovo 100 kilograma", rekao je Tyson i zatim je otkrio nevjerovatne scene koje su se dešavale.

"Pretukao bih dijete, a zatim bih se potukao i s njihovim očevima. Dječaci su plačući išli kući po oca, a zatim bih se i s njima potukao", govori Tyson.

Njegova prva tuča bila je kada mu je stariji dječak ukrao goluba u koje je Iron Mike zaljubljen.

Oglasi

"Prva tuča je bila s momkom koji mi je ukrao goluba. Tražio sam da mi ga vrati. Imao sam devet godina, a on je bio tinejdžer. Otkinuo mu je glavu i gađao me. Neko mi je dobacio da mu uzvratim i tad sam se prvi put potukao. Ispostavilo se da se znam tući i ubrzo su svi željeli da se isprobaju sa mnom", rekao je Tyson.

Zapanjujuće fotografije: Izgled vrata Mikea Tysona kada je imao 18 godina je nerealan

Mike Tyson jedan je od najvećih i najnemilosrdnijih boksera koje smo ikada vidjeli u ringu.

Tyson je bio zastrašujuća figura u ringu od najranije dobi i moglo bi se smatrati da je mnogo njegovih zastrašivanja protivnika proizlazilo iz same veličine njegova vrata!

Sa 18 godina imao je vrat obima od čak 50 centimetara, što je prilično zapanjujuće što potvrđuju i fotografije.

[twitter]https://twitter.com/RootsOfCombat/status/1427671326484058116[/twitter]

Tyson je bio poznat po vratu pa je u skladu s tim trenirao kako bi ojačao taj dio tijela.

Radio je prednji vratni most kao vježbu treninga, koja se sastoji od ljuljanja vrata naprijed-nazad radi jačanja mišića.

Iako ovo izgleda opasno i bolno, ako se pravilno vježba, ne može samo ojačati vaš vrat, ali također može smanjiti šanse za potres mozga. Nešto što je očito vrlo važno kada je u pitanju boks u teškoj kategoriji.

Top Komentari

celikze
Spinksa jadnog polomi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi