"Mike Tyson nije bio veliki bokser"

Teške riječi poznatog analitičara

"Mike Tyson nije bio veliki bokser"

Midhat Šljivak

Iako većina ljubitelja boksa smatra legendarnog Mikea Tysona za jednog od najboljih boksera svih vremena, poznati analitičar Teddy Atlas tvrdi da Iron Mike nije bio veliki bokser.

On je u emisiji kod Joea Rogana govorio o Tysonu i bio je sasvim iskren.

"Je li Tyson bio jedan od najvećih udarača svih vremena? Jeste. Je lui mogao dobo udarati sa svih strana i s obje ruke? Jeste. Je li bio veliki nokauter? Jeste. Ipak, pored svega toga on nije bio veliki bokser", rekao je Atlas, te je dodao:

"Tyson je doslovno prolazio kroz protivnike, ali nijedan od njih nije imao pravi otpor. Pet puta je ušao u pravi obračun, pet puta je pao na tom ispitu", rekao je Atlas.

Tyson je karijeru završio sa šest poraza. Prvi je stigao 1990. godine od Bustera Douglasa, a karijera mu je potpuno stala nakon što je poražen dva puta zaredom od Evandera Holyfielda.

Zadnju šansu za povratak na tron je imao protiv Lennoxa Lewisa, ali tada je nokautiran, da bi karijeru završio porazimma od Dannyja Williamsa i Kevina McBridea.

Top Komentari

Edin Merlin
Eto neka je floyd mayweather veliki jebo ti on mater u cajni kolutic !!!!
17 1
daca
Nije bio Bokser ??Ti nisi ok frajer mašina bio zvjer tigar lav sve pojeo bi te
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi