Mike Tyson je nastojao nokautirati svakog rivala čak i na treningu i to zbog jednog bizarnog razloga

Želio je što prije da ode kući...

Mike Tyson je nastojao nokautirati svakog rivala čak i na treningu i to zbog jednog bizarnog razloga

E. Škorić

Bez sumnje, Mike Tyson bio je jedan od najvećih boksera na svijetu.

Mike je prošlog ljeta napunio 55 godina i prosto je nevjerovatno da i sada izgleda moćno i da ga i dalje služe razorni udarci. Postoji mnogo priča o Tysonu i njegovoj prošlosti, koja je sve samo ne savršena, a zanimljvu izjavu dao je njegov bivši vozač i tjelohranitelj Rudy Gonzalez.

On je kazao da je Mike uvijek nastojao jednim udarcem završiti rivala, bilo da se radi o treninzima ili zvaničnim mečevima. Da stvar bude zanimljivija, kaže da je nokautirao protivnike kako bi stigao kod kuće gledati popularni crtić Tom i Jerry.

“Kada je trenirao u Las Vegasu, trening je trebao biti između 12 i 17 sati. Bio je jako ljubazan prije početka treninga, pitao je svoje protivnike čime se bave, čime se bavi njihova porodica itd. Tada bi u sat vremena zaprašio pet protivnika i više se ne bi imao ko boriti s njim. Gledao sam kako je udarao vreću za udaranje, bilo je tako jako da je izletjela iz lanca kojim je bila poduprta. Kada su to vidjeli, ostali bokseri su rekli: 'U redu, nema šanse da uđem u ring s tobom danas. Nije me briga koliko mi novca daješ'. Svi koji su se osjećali u stanju suočiti se s njim ušli su u ring, on bih ih jednom udario i oni bi bili na podu. Jednom sam ga pitao: 'Šefe, stvarno ne razumijem zašto to radiš'. Odgovorio je: 'Ako izgubim vrijeme, neću biti kod kuće da gledam Toma i Jerryja'", ispričao je Rudy.

Gonzalez je također pričao i o tome kako je Mike morao imati ženu prije svake borbe.

"Jedna od najvećih tajni je da je imao seks u svlačionici. Nije ga zanimalo ko je djevojka. Doslovno je govorio: 'Ako ne budem imao seks, ubit ću rivala u ringu'. Tyson je morao imati odnos pred borbu kako bi se 'ispuhao'. Uvodio sam mu djevojke u toalet ili svlačionicu", rekao je Gonzalez i dodao je:

"Njegov najveći strah je bio da ne ubije nekog u ringu. Znao je da to može napraviti", govori Gonzalez.

Tyson je profesionalnu karijeru završio 2005. godine sa omjerom 50-6, a prošle godine se ponovo našao u ringu u egzibicionom meču protiv Roya Jonesa JR-a koji je završen bez pobjednika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi