Čečenska zvijer odbila gostovati kod Tysona: "Meni kao muslimanu se ne sviđa ono što je radio"

Chimaev nije želio da gostuje u podcastu

Čečenska zvijer odbila gostovati kod Tysona: "Meni kao muslimanu se ne sviđa ono što je radio"

E. Škorić

Čečenski MMA borac Khamzat Chimaev odbio je da gostuje u podcastu legendarnog Mikea Tysona.

Chimaev je postao velika zvijezda borilačkog sporta i ovaj 27-godišnjak bez problema dolazi do trijumfa u oktagonu. Trenutno ima omjer 10-0, a posljednju pobjedu ostvario je prošlog mjeseca protiv Jacka Hermanssona.

Kao i mnoge druge zvijezde, Chimaev je odbio da gostuje kod slavnog i legendarnog Tysona, ali je odbio.

Tysonov podcast pod nazivom Hotboxin' postao je pravi hit, a tamo su već gostovala velika imena poput Khabiba Nurmagomedova, Oscara De La Hoya i Claressa Shields.

Chimaev je međutim otkrio kako nije veliki pobornik nekih Tysonovih kontroverznih ludorija iz prošlosti, objašnjavajući razloge svoje odluke da ne gostuje u njegovom podcastu, iako je priznao da cijeni legendarnog boksera.

"Dobio sam poziv kod Tysona, ali nisam otišao. Ne sviđa mi se to što ima iza sebe - nasilje, tablete, marihuana. Meni kao muslimanu se to ne sviđa i nisam ljubitelj tih stvari. Poštujem ga i dalje kao borca i kao osobu, prošao je puno toga, ali i napravio mnogo loših stvari. Može da se dogodi svakome, niko ne zna šta mene čekal, ali kao borcu i sportisti, ne sviđa mi se Tysonova prošlost", priznao je Chimaev.

"Ne osuđujem nikoga, lako čovjeku može sve da se okrene u glavi, ali jednostavno nisam htio da idem u tu emisiju", zaključio je čečenski borac.

27-godišnjak bi se navodno trebao vratiti u akciju u sljedećih nekoliko mjeseci prije potencijalnog izazova za UFC zlato 2022. godine.

Top Komentari

King_Kenny
...jel zna ovaj veliki musliman da je u islamu zabranjeno udarati ljude sakom u lice i da je to grijeh?...tuce se za pare,mislim da je i to zabranjeno...
10 4
Twista
Tebi kao muslimanu ne bih trebalo to da smeta, pgotovo ne da sudis! Jer i grjesnik imao svoju buducnost, kao sto i dobar covjek je imao svoju proslost!
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi