Mike Tyson odgovorio na pitanje: Šta bi njegov udarac napravio običnom čovjeku?

Iron Mike o udarcu

Mike Tyson odgovorio na pitanje: Šta bi njegov udarac napravio običnom čovjeku?

Midhat Šljivak

Mike Tyson je jedan od najvećih nokautera koji se ikada pojavio u svijetu boksa.

Iron Mike sijao je strah krajem osamdesetih i tokom devedestih godina prošlog vijeka, a sada se često prisjeti detalja iz velike karijere.

Tyson je često gost brojnih emisija u kojima mu se postavljaju zanimljiva pitanja, a jedno od njih je u razgovoru s glumcom Kenanom Thomsponom glasilo:

- Kako bi normalan čovjek ili fizički nespremna osoba podnijela tvoj udarac?

Legendarni bokser je imao spreman odgovor...

"Šta je to normalna osoba? Nema to nikakve veze je li neko fizički spreman. Radi se o moralu, borbe imaju dosta veze s moralom. Nije sve u primanju udarca, već u volji da umreš. Takav je život, kada se tome suprotstaviš, ne moraš se više plašiti", rekao je Tyson.

Mike je i danas u fantastičnoj formi i svakodnevno trenira.

"Vježbam svakodnevno. Sat vremena vozim bicikl, sat vremena trčim na traci i zatim dižem tegove. Uskoro ću ponovo početi udarati vreću", rekao je Tyson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi