Pravi haos na K-1 turniru u Sarajevu - Srbin Miloš Cvjetićanin je pobjednik!
Fenomenalna noć za srpskog borca

Nevjerovatno

Pravi haos na K-1 turniru u Sarajevu - Srbin Miloš Cvjetićanin je pobjednik!

Midhat Šljivak

Srbin Miloš Cvjetićanin osvojio je K-1 turnir u Sarajevu i plasirao se na završni turnir u Japanu. On je na početku večeri bio rezervni borac, a na kraju je osvojio turnir.

Nevjerovatne stvari dešavale su se večeras na K-1 turniru u Sarajevu. Na kraju je u nizu nestvarnih dešavanja slavio Srbin Miloš Cvjetićanin.

Srpski borac u finalu je savladao Nidala Bchirija prekidom u drugoj rundi. On je do finala pobijedio Muamera Jugovića i Danila Tošića prekidima u prvoj rundi.

Nidal Bchiri je u četvrtfinalu pobijedio Claudija Istratea nakon što je Italijan otišao iz ringa jer nije želio ući u extra rundu smatrajući da je pobijedio.

Međutim, Marokanac je poražen u polufinalu od Kadira Yildirima podijeljenom odlukom sudija, a pravi haos se dešavao u drugom polufinalu.

Danilo Tošić trebao se boriti protiv Miroslava Vujovića, no prvo je Vujović otkazao meč i tu je trebao upasti rezervni borac Miloš Cvjetićanin.

Oglasi

Međutim, tada dolazi do pravog haosa. Tošić otkazuje borbu i priredba je došla pod upitnik. Ipak, odlučio je bh. borac spasiti večer i ušao je u meč s Cvjetičaninom s ozbiljnom povredom noge.

Nije mogao napraviti previše. Prekinuta je borba nakon prve runde, pa je Cvjetićanin kao rezerva došao do finala.

Očekivao je da ga tamo čeka Kadir Yildirim. Međutim, on je zbog povrede otkazao, pa je mjesto u finalu ipak uzeo Nidal Bchiri.

Svježiji Cvjetićanin je međutim bio bolji rival i uspio je prekidom u drugoj rundi savladati nakon serije low kickova.

Oglasi

Razočaran je borcima organizator Dževad Poturak. Veće kukavice odavno nije sreo.

"Ovo je bruka od određenih boraca. Neki se nisu željeli boriti jer je protivnik veći. Crnogorac je odustao iz nekog razloga. Ni naš borac potom nije želio izaći. Turčin nije želio izaći jer je ovaj u polufinalu imao 'fake meč'. Ovakve stvari se nisu dešavale kod nas pravih K-1 boraca koji su samo željeli da dođu do Japana", rekao je Poturak.

Poturak je imao ogromne probleme s borcima koji su ispali istinske kukavice. Iza njega je zaista stresna noć i definitivno bi trebao razmisliti kome će u budućnosti dati šansu da se bori.

Treba svakako istaći i loš odziv publike u Sarajevu. Iako imena nisu velika na turniru, jedan sjajan sportski događaj definitivno je zaslužio više gledalaca. Svakako ih nemamo puno u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

Hanibal
Zasto mora Srbin xxx je pobjednik. Zast ne moze Pobjednik je takmicar iz Srbije? Zasto se na ovom portalu konstantno naglasava: Srbin, Hrvat a ignorise Bosnjak u svim sportovima???
2 0
E.Car
Mogao si u Sarajevu nafatat bolje i sljedeći put kod žri**** razdvoji 4 favorita da se ne mogu boriti prije polufinala a ne odmah u prvom kolu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi