Italijan izazvao skandal u Skenderiji - Nezadovoljan odlukom otišao iz ringa
Nevjerovatna scena u Sarajevu

Claudio Istrate napravio nevjerovatan potez

Italijan izazvao skandal u Skenderiji - Nezadovoljan odlukom otišao iz ringa

Midhat Šljivak

Italijanski borac Claudio Istrate napravio je pravi skandal na K-1 turniru u Skenderiji. Napustio je ring nezadovoljan odlukom sudija da meč s Nidalom Bchirijem ode u extra rundu.

K-1 turnir u Sarajevu donosi turnir osmorice boraca koji se bore za mjesto na završnom turniru u Japanu na kraju godine.

U prvoj borbi Kadir Yildirim je sudijskom odlukom pobijedio Tomaša Horna i otišao je u polufinale, gdje ga čeka Marokanac Nidal Bchiri.

Marokanski borac je savladao Italijana Claudija Istratea koji je napravio pravi skandal u Skenderiji, što se ne viđa često.

Nakon tri runde borbe sudije su odlučile da se ode u extra rundu kako bi se našao pobjednik, no Istrate nije želio nastaviti borbu.

Očigledno da je Istrate smatrao da je pobijedio. Izašao je iz ringa i otišao je u svlačionice nezadovoljan odlukom sudija.

Oglasi

Pokušao ga je na putu zaustaviti Dževad Poturak. Međutim, nije Italijan mario i otišao je iz dvorane ispraćen zvižducima.

Istrateu je ovo 23. poraz karijere u kojoj ima 60 pobjeda i tri remija. S druge strane Bchiri na omjeru 16-3.

Pogledajte OVDJE zaista nevjerovatnu scenu iz Skenderije.

U preostalim četvrtfinalnim borbama sastaju se Balint Ladover i Miroslav Vujović, te Ivan Bartek i Danilo Tošić koji je predstavnik Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Pobjednik rezervne borbe turnirskog dijela je Srbin Miloš Cvjetićanin. On je savladao bh. borca Muamera Jugovića prekidom u prvoj rundi.

Naravno, najveću pažnju večeras privlače nastupi bh. boraca. Danilo Tošić ima šansu da uđe u polufinale turnira, a tu su još Benjamin Poturak, Haris Biber, Mesud Selimović i Albert Ugrinčić.

Pobjednik K-1 turnira borit će se na završnom turniru u Japanu krajem godine, gdje će se naći osam najboljih boraca s turnira koji se održavaju još u Brazilu i Japanu.

Vidjet ćemo ko će svoje mjesto naći s turnira iz Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

BoSniaN_BuLL
Svugdje gube, gubitnici od ljudi haha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi