Crnogorsko srce veliko je kao Lovćen: Matija Drobnjak u nestvarnom meču poražen od Benjamina Poturka
Nestvaran meč u Skenderiji (Foto: Instagram)

Kakav meč u Skenderiji

Crnogorsko srce veliko je kao Lovćen: Matija Drobnjak u nestvarnom meču poražen od Benjamina Poturka

Midhat Šljivak

Benjamin Poturak pobijedio je večeras u Skenderiji u fantastičnom meču crnogorskog borca Matiju Drobnjaka jednoglasnom odlukom sudija.

Benjamin Poturak stigao je večeras do sjajne pobjede nad nevjerovatnim Crnogorcem Matijom Drobnjakom. Bio je to zaista spektakularan meč.

Drobnjak je ušao fenomenalno u meč. Pogodio je Poturka nekoliko puta u prvoj rundi i mladi bh. borac je bio u velikoj krizi na početku prve runde.

Međutim, ubrzo dolazi do velikog preokreta. Poturak je okrenuo meč potpuno na svoju strani i uzdrmao je crnogorskog borca.

Drobnjak međutim nije odustajao. Primio je 'tonu' strašnih udaraca, ali ovaj nije odustajao i pokazao je zaista srce veliko kao Lovćen.

Nastavio je Poturak dominirati i u nastavku borbe. Nevjerovatno šta je sve Drobnjak preživio večeras, a da nije pao.

Oglasi

Na kraju je odluka otišla u ruke sudija koje nisu imale dileme. Benjamin Poturak je slavio jednoglasnom odlukom sudija.

Benjamin je definitivno nasljednik svog oca Dževada koji je godinama imao status najboljeg bh. kickboxera i koji je nosio nadimak Bh. mašina.

Adnan Redžović završio karijeru

Večeras je u Skenderiji veliku karijeru završio legendarni Adnan Redžović.

On je izašao u ring i položio je rukavice označivši kraj velike karijere.

Oglasi

"Žao mi je što dvorana nije puna, što nije gorilo kao što je to bilo kada sam ja uzeo turnir. Možda zato što je neko falio iz Sarajeva? Vjerovatno sam to ja", rekao je Redžović koji je otpao s ovog turnira zbog povrede.

"Žao mi je što se nisam borio večeras. Želio sam osvojiti turnir i u Japanu završiti veliku karijeru. Povreda je učinila svoje. S ovakvom nogom sam osvojio WAKO turnir, ali ovo je ipak veći nivo", rekao je Redžović.

Njega je iz ringa ispratio njegov veliki prijatelj Dževad Poturak s kojim je kroz karijeru prošao mnogo toga.

Jedna velika karijera došla je do kraja, no Redžović ostaje u kickboxingu i radit će s mladim borcima iz svoje dvorane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi