Miočić: Nokautiraću JDS-a

Uvjeren u pobjedu

Miočić: Nokautiraću JDS-a

Stipe Miočić ovog vikenda će po drugi put braniti pojas prvaka UFC-ove teške kategorije.

Američki borac hrvatskog porijekla za protivnika će imati Brazilca Juniora dos Santosa, sa kojim je već odradio jedan meč u oktagonu. Njih dvojica odmjerili su snage krajem 2014. godine, a tom prilikom slavio je Dos Santos jednoglasnom odlukom sudija.

Miočić je nakon te borbe vezao tri pobjede i došao do pojasa, a nedugo zatim i odbranio tron nokautiravši Alistaira Overeema na UFC-u 203.

Uoči spektalularnog eventa u Dallasu, Miočić se prisjetio svoje prve borbe sa Brazilcem.

"Dobro sam se pripremio, ali umorio sam se. Tu nema sumnje. Nikada prije nisam se borio protiv borca takvog kalibra i nisam imao to iskustvo. Umorio sam se. Nakon toga sam sve promijenio. Čak sam iste večeri znao da ću ga sljedeći put pobijediti. Kada prvi put nešto radiš je jako teško, pogotovo kada se boriš u pet rundi", rekao je Miočić gostujući u emisiji "UFC Stars".

Stipe je potom dao prognozu meča, koji ga očekuje za nekoliko dana.

"Ovaj put nećete vidjeti pet rundi. Moja ruka će biti u zraku i ja ću ostati prvak. U to nema sumnje. U prvoj borbi sam kopirao Caina, a to nije moj stil. Ovaj put ću se boriti kao ja. Jer ja sada imam svoj stil. Imamo sjajan plan. Vidjećete u nedjelju", jasan je bio Miočić.

"Uvijek se osjećam kao 'underdog'. Uvijek svi misle da će me nokautirati. Naviknuo sam se. Svi me kritikuju, ali ja ću im začepiti usta", dodao je Miočić.

UFC 211 na programu je u noći sa subote na nedjelju u Dallasu. Pored borbe Miočića i Dos Santosa, na "main cardu" će se naći i okršaji Joanne Jedrzejczyk i Jessice Andrade, Demian Maie i Jorgea Masvidala, kao i dueli Frankieja Edgara i Yaira Rodrígueza i Henryja Cejuda i Sergia Pettisa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti