Miočić pred odbranu titule: Razmislite na koga ćete se kladiti

Pred borbu sa Ngannouom

Miočić pred odbranu titule: Razmislite na koga ćete se kladiti

M. Šljivak

UFC prvak teške kategorije Stipe Miočić braniće pojas protiv Francisa Ngannoua.

Kamerunski borac je zvijezda u nastajanju. Protivnike brutalno završava, ali sada je pred njim šampion.

On je uvjeren kako će savladati Miočića.

"Stipe zna šta će se dogoditi. Može on pričati koliko želi da je prvak i da će pobijediti. Ali, on dobro zna da će dobiti borbu kakvu još nije imao u karijeri. Prva i osnovna taktika će mu biti preživljavanje. Sve što pokuša napraviti ja ću ga preduhitriti, a onda će sjesti jedan moj udarac. A svi znate što se dogodi kada moj udarac sjede", prijetio je Ngannou, na što je Miočić dodao:

"Naravno. Kako god on kaže. Prestrašio sam se", istakao je prvak, te je dodao:

"Francis je strašan borac, velik je i ima snagu. Nisam impresioniran nokautom protiv Alistaira Overeema. Zašto bih bio?", pita se Miočić, a Ngannou je dobacio.

"Ne laži Stipe, ne laži".

Mnogi smatraju Miočića kao austajdera. On je na to navikao.

"Ne iznenađuje me što me smatraju austasjedom. Navikao sam. Tijekom cijele sam karijere bio u toj poziciji. Ljudi mi često prilaze i kažu da su izgubili novac jer su se kladili protiv mene, na favorita, a ja im uvijek kažem da razmisle za iduću borbu. Ja volim ušutkati ljude. To ću ponovno napraviti".

Dvoboj za titulu teške kategorije na rasporedu je 20. januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti