Rus izazvao "šampiona": Obojica smo ratnici, idemo se boriti
Stipe Miočić je čovjek koji je najviše puta branio naslov prvaka teške kategorije UFC-a. Međutim, to mu ne pomaže kod vodećih ljudi organizacije jer ne pravi sr....a van ringa i nije previše interesantan publici

Oleynik želi Miočića

Rus izazvao "šampiona": Obojica smo ratnici, idemo se boriti

M. Šljivak

UFC je proteklih mjeseci organizovao mnošto velikih borbi, a nakon dvije godine sa trona je skinut i šampion teške kategorije Stipe Miočić.

Njega je u julu u Las Vegasu savladao Daniel Cormier i postao je novi prvak, a zahtjev Stipe Miočića za revanšom je odbijen.

Stipe na sve načine želi DC-ja, ali UFC mu ne dozvoljava borbu za naslov. Oni žele borbe koje će im donijeti više novca, ali je Miočić danas dobio novu ponudu.

Iskusni ruski borac Alexey Oleynik (57-11-1) bi rado borbu sa bivšim šampionom i javno ga je izazvao.

"Šampionu, idemo to napraviti. Nijedan ne volimo previše pričati, niko od nas ne blati protivnike, obojica smo ratnici. Dana White, šou se mora nastaviti", poručio je Oleynik.

Miočić je tražio revanš protiv Cormiera u novembru, ali je šansu na kraju dobio Derrrick Lewis, a teško da će se Stipe u narednim mjesecima ponovo okušati u borbi za titulu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi