Miočić želi Joshuu u ringu
Foto: EPA

Potencijalni meč teškaša

Miočić želi Joshuu u ringu

M. Šljivak

Dok cijeli svijet priča o potencijalnom duelu Conora McGregora i Floyda Mayweathera, koji je već usmeno dogovoren, sada u ring s bokserima žele i teškaši iz najveće svjetske promocije (UFC)

Tim UFC prvaka u teškoj kategoriji Stipe Miočića, želi izazvati vlasnika tri pojasa u boksu, Britanca Anthonyja Joshuu.

Miočićev trener Marcus Marinelli je najavio kako je tim ozbiljno zainteresovan za taj meč i vjeruje da bi Stipe bio veoma konkurentan Joshui.

"Da, razgovarali smo o potencijalnom meču. Sviđa mi se ideja o tom meču i vjerujem da bi Stipe bio konkurentan Joshui. Vjerujem da bi zaradio ogroman novac", rekao je Marinelli, te je dodao:

"To bi bila ogromna stvar ako se dogodi meč".

Miočić je nedavno odbranio naslov UFC prvaka u teškoj kategoriji nokautiravši Juniora Dos Santosa, dok je Joshua krajem aprila pobijedio Vladimira Klička nokautom u 11. rundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi