MMA legenda od udarca 'zaplesala' u ringu: "Mogao ga je ubiti"

Kubrat Pulev nokautirao Franka Mira

MMA legenda od udarca 'zaplesala' u ringu: "Mogao ga je ubiti"

M. Šljivak

MMA legenda Frank Mir (42) doživio je težak nokaut u novoj promociji Triad Combat.

Njega je u prvoj rundi završio poznati bugarski bokser Kubrat Pulev (40), a sve je izgledalo zaista užasno za MMA legendu.

Pulev je u 'trokutu' žestoko pogađao Mira koji se krajem prve runde od predviđenih devet počeo teturati po ringu i sudija Dan Miragliotta je uz malo kašnjenje prekinuo meč.

"Frank Mir ne bi trebao više ni zakoračiti u taj trokut (borilište je u obliku trokuta). Pulev ga je mogao ubiti", jedan je od komentara koji su se pojavili nakon ove borbe.

[twitter]https://twitter.com/MurtazaEhsan3/status/1464864730330378246[/twitter]

Oglasi

Mir je daleko od svojih slavnih dana iz MMA sporta i nije ni čudo što ga je Pulev lagano pobijedio.

Bugarski bokser je proteklih godina bio u vrhu teške kategorije svjetskog boksa i pokazao je kako je i sa 40 godina itekako ubitačan.

Triad Combat je novi borilački eksperiment Triller promocije u kojem se susreću MMA i boks.

Borci se bore ručnom tehnikom i sa malim rukavicama. Udarci nogama i laktovima nisu dozvoljeni, ali ono što 'novi sport' razliku je od boksa je činjenica da su dozvoljeni udarci tokom klinča.

Runde traju po dvije minute i borilište ima oblik trokuta.

Top Komentari

King_Kenny
...mislim da je ovaj Frank Mir borac koji je dobio najvise batina u posljednjih 20 godina,ja ne znam kako je lik jos uvijek ziv...gdje god pogledam neku kompilaciju najboljih nokauta on je u glavnoj ulozi kako brisu patos sa njim.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi