Mirko Filipović: Bilo mi je teže mentalno nego fizički
Cro Cop je pobijedio jednoglasnom odlukom sudija

Cro Cop uzvratio Nelsonu za poraz iz 2011. godine

Mirko Filipović: Bilo mi je teže mentalno nego fizički

S. Pašalić

Mirko Filipović je pobjedom protiv Roya Nelsona stigao do novog uspjeha u svojoj karijeri.

Cro Copu je ovo bila druga borba protiv Nelsona u karijeri, a hrvatski borac se revanširao Amerikancu za poraz iz oktobra 2011. godine.

Mirko Filipović je pobijedio jednoglasnom odlukom sudija, a Nelson je pred kraj meča krenuo na sve ili ništa i zaprijetio Cro Copu, ali je Mirko sve izdržao i uspio doći do pobjede.

Cro Cop se čak sedam puta borio s borcima drugi put i svaki put je stizao do pobjede.

"Roy je nezgodan borac koji jako udara. Bilo mi je mentalno teže nego fizički. Bio sam umoran, naravno kao i on, ali psihički je uvijek teže ulaziti u revanš kada ste izgubili prvu borbu.", rekao je Mirko Filipović.

"Teško mi je reći je li mi sada teže boriti se s 44 godine ili kada sam bio mlađi", dodao je hrvatski borac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi