Mirsad Bektić 8. decembra protiv Renata Moicana

Nova borba u UFC-u

Mirsad Bektić 8. decembra protiv Renata Moicana

UFC borac iz Bosne i Hercegovine Mirsad Bektić svoju narednu borbu u najjačoj MMA organizaciji će imati 8. decembra tekuće godine. 

Bektić će se boriti na UFC 231 Eventu protiv Brazilca Renata Carneira 'Moikana' što će sigurno biti jedan od najtežih zadataka do sada.

Podsjetimo, Bektić je u UFC-u trenutno na omjeru od šest pobjeda i jednog poraza, dok Moikano ima jedan broj poraza i jednu pobjedu manje.

Bit će ovo treća borba u ovoj godini za Bektića koji je prethodno pobjeđivao Ricarda Lamasa u junu i Gedofreda Pepeyja u januaru.

Inače, ovaj UFC Event će biti održan u Torontu, a kao glavna borba večeri planiran je okršaj između šampiona perolake kategorije Maxa Hollowayja i Briana Ortege.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi