Mirsad Bektić polako, ali sigurno ulazi u odabrano društvo UFC-a

Pred njim je veoma važan meč

Mirsad Bektić polako, ali sigurno ulazi u odabrano društvo UFC-a

M. Šljivak

MMA borac iz Bosne i Hercegovine Mirsad Bektić gradi impresivnu karijeru u najjačoj svjetskoj promociji UFC-u.

Od šest mečeva u ovoj organizaciju doživio je samo jedan poraz (Darren Elkins) i to u meču u kojem je dominirao tri runde, ali je jedan očajnički udarac protivnika poslao Bektića na pod.

Nakon uspješnog povratka nakon pauze od gotovo godinu dana i impresivne pobjede u januaru na Godofredom Pepeyjom, Bektić se u oktagon vraća 9. juna na eventu u Chicagu.

Protivnik mu je dobro poznato UFC ime Ricardo Lamas (18-6), čovjek koji također cilja na sami vrh perolake kategorije. Eventualnom pobjedom protiv 36-godišnjeg Amerikanca, Bektić bi se promovisao kao jedan od glavnih kandidata za napad na titulu koju drži Max Holloway i tako bi ušao u odabrano društvo UFC-a.

Nakon Lamasa vjerovatno bi morao odraditi još jedan meč protiv nekog od boraca sa vrha liste u perolakoj kategoriji, ali je definitivno duel u Chicagu taj koji bi mogao usmjeriti ostatak UFC karijere za Bektića.

On je spreman za izazov 9. juna i sigurno je da ga čeka izuzetno težak meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti