Bektić bez napretka na novoj listi izazivača

Traži put ka vrhu

Bektić bez napretka na novoj listi izazivača

M. Šljivak

Mirsad Bektić pobijedio je krajem januara Godofreda Pepeyja nokautom u prvoj rundi i još jednom je pokazao da je u vrhu perolake kategorije UFC-a.

Bh. borac je zahvaljujujući tom nokautu dobio i bonus od 50.000 dolara, ali na novoj rang-listi perolake kategorije nije ostvario napredak.

Bektić je trenutno na 12. mjestu liste izazivača ove kategorije u kojoj titulu drži Max Holloway, a vrijedi svakako izdvojiti veliki skok Briana Ortege koji je prvorangiran nakon trijumfa nad Frenkiejam Edgarom.

Naredna borba za Bektića bi mogla otvoriti put ka vrhu ove kategorije. Postoji velika mogućnost da će se u oktagonu naći sa nekim od boraca s vrha liste što bi svakako bio najveći izazov u karijeri.

Na listi pound for pound i dalje je prvi šampion muha kategorije Demetrious Johnson, a zatim slijede Conor McGregor, Daniel Cormier, Stipe Miočić...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi