Prvo mu se nasmijao u facu, a onda je uslijedio najbrži nokaut u historiji UFC-a

Prvo mu se nasmijao u facu, a onda je uslijedio najbrži nokaut u historiji UFC-a

E. Ganibegović

Najbrži nokaut u historiji UFC-a dogodio se na UFC-u 239 u natjecanju velter kategorije između Jorgea Masvidala i Bena Askrena sedmog jula 2019. godine. 

Masvidal je uspio završiti Askrena u samo pet sekundi, nevjerojatnim nokautom koje su američki mediji nazvali "leteće koljeno". 

Činilo se da Askren ide ravno u duel odmah na početku, ali Masvidal je već odlučio bezglavo utrčati u protivničkog borca brutalnim koljenom koje je okončalo borbu brže od bilo koje druge u historiji MMA. 

Pogledajte kako je to izgledalo.

Može se raspravljati o tome da se Askren nikada nije oporavio od ovog brzog nokauta, s bivšim sjajnim ONE Championshipom koji je izgubio od Demaina Maie nekoliko mjeseci nakon toga u oktonru 2019. godine.

Askrenov posljednji značajan potez u borilačkim sportovima bio je njegov poraz od Jakea Paula, što je bio veliki PPV boksački događaj.

Možete pogledati neke od drugih najbržih završetaka u historiji UFC-a u priloženom videozapisu:

Top Komentari

user1648586005
Zato je seljacina popusila jedan od najbrutalnijih nokautova u historiji. Iskljucio ga Usman ko kompjuter kad neko naidjea ti gledas pornice
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi