"Najjači sam udarač u historiji, a Furyju neka se Bog smiluje jer neće ustati"
(Foto: EPA)

Wilder najavio meč sa Furyjem

"Najjači sam udarač u historiji, a Furyju neka se Bog smiluje jer neće ustati"

M. Šljivak

Deontay Wilder branit će pojas WBC prvaka svijeta protiv Tysona Furyja 22. februara u Las Vegasu.

Ova borba potvrđena je danas s obje strane, a Wilder je jasno zaprijetio Furyju da ovog puta neće ustati kada ga nokautira.

U decembru prošle godine Wilder je slao na pod Kralja Cigana i zbog toga je izborio neriješen meč, iako je do 12. runde na svim sudijskim listama bio u zaostatku.

Osvrnuo se Wilder na izjavu legendarnog Georgea Foremana koji je naveo Mikea Tysona, Joea Louisa i Joea Fraizera kao jače udarače, a sa tim se Bronzani bombarder ne slaže.

"Ja sam najjači udarač u historiji boksa i tačka. Nije mi jasno o čemu ta priča oko stare i nove generacije. Staro je prošlost i ostavimo to tamo", rekao je Wilder za TMZ i zatim je najavio meč sa Furyjem.

"Neka mu se Bog smiluje jer drugi put neće ustati", poručio je Wilder.

Wilder je u 43 borbe ostvario 42 pobjede i jedini kojeg nije pobijeido je upravo Fury. Taj meč je okončan neriješeno, a od 42 trijumfa čak 41 put su protivnici padali.

Top Komentari

Chupy
Jesi *****. Budi realan. Jesi vrhunski, vanserijski bokser. Ali Tayson u "svoje vrijeme" bi te spljostio! Tayson je najveci udarac svih vremena.
2 0
Chupy
A ove zvjezdice su k.r.c!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi