Nakon Khabiba stiže novi Nurmagomedov: On je nova velika stvar UFC-a

Javier Mendes uvjeren

Nakon Khabiba stiže novi Nurmagomedov: On je nova velika stvar UFC-a

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov je bez dileme jedan od najdominantnijih boraca koji se pojavio.

Šampion lake kategorije UFC-a neporažen je u svojih 28 borbi, a može se slobodno reći da nijednu rundi nikada nije izgubio.

Khabib je najavio kako će odraditi još nekoliko borbi prije penzije, ali ćemo u UFC-u u budućnosti gledati još jednog Nurmagomedova.

Njegov rođak Umar (12-0) je nedavno postao član ove organizacije, a njegov prvi izazov u bantam kategoriji je trebao biti 18. aprila protiv Huntera Azurea, ali je događaj otkazan.

Khabibov trener Javier Mendes tvrdi da će Umar biti nova velika stvar u UFC-u.

"Umar je potpuna suprotnost u odnosu na Khabiba i Islama Kahacheva. Njegovo glavno oružje su udarci, pa tek onda grappling. Umar će biti nova velika priča UFC-a, u to sam 100 posto siguran. S pravim borbama i razvojem karijere postat će šampion", rekao je Mendes.

Od 12 pobjeda u karijeri Umar je slavio šest puta prekidom, od čega jednom nokautom, a također, šest puta je borbe dobijao odlukama sudija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi