Japansko 'čudovište' od 165 centimetara - Kaibutsu je razarač kakvog svijet nije upoznao
Foto - EPA

Naoya Inoue apsolutni prvak svijeta

Japansko 'čudovište' od 165 centimetara - Kaibutsu je razarač kakvog svijet nije upoznao

Midhat Šljivak

Čudesni japanski bokser Naoya Inoue postao je apsolutni prvak svijeta super bantam kategorije nakon što je danas u Tokiju tehničkim nokautom pobijedio Marlona Tapalesa.

Japanac Naoya Inoue jedan je od najboljih boksera svijeta, a ovaj 30-godišnjak danas je bez previše muke pobijedio Marlona Tapalesa tehničkim nokautom u 10. rundi.

'Čudovište' ili Kaibutsu dominantno je stigao do nove pobjede. Protivnik nije mogao naći rješenje za sve ono što radi Inoue u ringu i jednostavno ovaj 30-godišnjak izgleda nepobjedivo.

Nije nikakvo čudo što mu je nadimak 'čudovište'. Inoue u ringu jednostavno melje protivnike. Svijet se divi momku od 165 centimetara koji udara žestoko i koji ruši sve granice u svijetu boksa.

O svemu što je do 30. godine napravio ne treba trošiti riječi. Bio je šampion u četiri divizije i po mnogima je on trenutno najbolji bokser na svijetu.

Oglasi

U dosadašnjih 26 borbi Inoue je slavio u svih 26, a od toga je 23 puta slao protivnike na pod. Marlon Tapales je bio samo još jedan u nizu koji nisu izdržali razorne udarce Japanca.

Prije nego što je postao apsolutni šampion svijeta u super bantam kategoriji on je isto postigao 2022. godine u bantam kategoriji i ovaj dečko definitivno ruši sve rekorde kada je boks u pitanju.

Pravo je pitanje postoji li bokser koji ga može zaustaviti. Kaibutsu je zaista nešto posebno i bokser kakav se ne rađa često bez obzira na to što svijet trenutno ima brojne velike šampione.

Definitivno bi Inoue možda trebao tražiti pravog rivala u nešto većim kategorijama. Nema dileme da bi i težim borcima bio istinska prijetnja i kandidat za pojaseve.

Hoće li se odlučiti za korak naprijed ili će u budućnosti braniti pojaseve koje ima, ostaje nam da vidimo u narednom periodu. Sve vodi prema tome da ide po osvajanje još jedne kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi