Big Baby od 150 kilograma završio nokautiran: Ogromni Amerikanac pao u 10. rundi

Daniel Dubois slavio pobjedu tehničkim nokautom

Big Baby od 150 kilograma završio nokautiran: Ogromni Amerikanac pao u 10. rundi

Midhat Šljivak

Daniel Dubois pobijedio je večeras u Saudijskoj Arabiji Jarrella Millera tehničkim nokautom u 10. rundi.

Amerikanac Jarrell Miller doživio je večeras prvi poraz u karijeri. Britanac Daniel Dubois bio je bolji i slavio je nokautom u posljednjim sekundama borbe.

Dubois je bio aktivniji u otvaranju borbe. Međutim, dobro je udarce podnosio Amerikanac koji je potom borbu vodio na svoj mlin i Dubois je već u trećoj rundi teško disao iako je Miller mnogo teži bokser.

Četvrta runda donosi nekoliko teških udaraca s obje strane. Viđena je i jedna žestoka razmjena i očekivalo se da jedan udarac riješi sve.

Borbe na distanci skoro da nije bilo. Konstantno su bili u klinču, dobro su obojica pogađali, no nijedan nije bio u mogućnosti da završi meč.

Oglasi

Identična slika u ringu viđena je i u nastavku borbe. Dubois je radio aktivnije, koristio je duže ruke da pogađa direkte, dok je Miller tražio borbu u klinču.

Kako je vrijeme odmicalo Miller je bio sve tromiji. Sasvim je to očekivano jer je u borbu ušao sa 151 kilogramom, Dubois se mnogo bolje kretao i koristio je svaku šansu da uzme bodove kod sudija, a u osmoj rundi je bio blizu da završi protivnika, no nije uspio.

Znao je Miller da je u bodovnom zaostatku kod sudija. Nedostatak kondicije međutim predstavljao je problem u potencijalnom napadu na protivnika i bilo je dosta promašenih udaraca.

Preživljavao je Miller tešku 10. rundu u kojoj je Dubois zadao nekoliko teških udaraca. Nije bilo odgovora na teške udarce i na kraju je sudija prekinuo meč nekoliko sekundi prije kraja.

Dubois je sada u karijeri na omjeru od 20 pobjeda i dva poraza, dok je Miller doživio prvi poraz u svom 28. meču (26-1-1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi