Ludnica u UFC-u: Diaz "uspavao" Fergusona, Chimaev bez primljenog udarca dobio Hollanda

Noć za pamćenje

Ludnica u UFC-u: Diaz "uspavao" Fergusona, Chimaev bez primljenog udarca dobio Hollanda

E. Čaušević

UFC 279 ostat će dugo zapamćen zbog nevjerovatnog haosa koji smo gledali prethodna 24 sata, ali i velike pobjede Natea Diaza protiv Tonyja Fergusona.

Nate Diaz je u sjajnoj borbi uspio da dođe do pobjede protiv Fergusona i prema svemu sudeći to je za njega bila posljednja borba jer je najavio napuštanje MMA organizacije.

Diaz je meč riječio u četvrtoj rundi potezom koji je njegov zaštitni znak, a to je gušenjem giljotinom.

Oba borca su u meč krenuli otvorenog garda i odmah se vidjelo da nas čeka pravi spektakl u susretu ovih legendi.

Razmijenjivali su udarce bespoštedno u prve dvije runde, a u trećoj je Ferguson malo usporio što ga je na kraju koštalo. Diaz je to iskoristio i uspio je da ga uspava i dođe do pobjede.

Ferguson je zbog umora oborio Diaza na tlo, ali ni slutio nije da će tu izvući deblji kraj. Nakon nekoliko minuta Diaz je uspio da dovede Fergusona u težak položaj, a na kraju je izveo svoj zaštitni znak i došao je do velike pobjede.

Oglasi

Treba istaći da je pobjedu sinoć ostvario i Khamzat Chimaev koji pobijedio Kevina Hollanda. Chimaev je prije borbe pao vagu i UFC mu je mijenjao protivnika, te na kraju dodijelio Hollanda.

Chimaevu je bilo svejedno i već je u prvoj rundi riješio meč bez ijednog primljenog udarca.

Neumorni Chimaev je natjerao Amerikanca da preda meč već u prvoj rundi i došao je do svoje 12. pobjede u karijeri. Nije odustupao od svoje taktike, te je hrvanjem uspio da slomi protivnika i dođe do pobjede.

Nakon meča Chimaev je poručio jasno da već sada želi novog protivnika i da je on kralj MMA organizacije u ovom trenutku.

[twitter]https://twitter.com/goncalosilva_31/status/1568818269888331778[/twitter]

[twitter]https://twitter.com/SpinninBackfist/status/1568810648179556352[/twitter]

Top Komentari

Melo15
Chimaev se sprda sa protivnicima…
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi