Nekada velika zvijezda danas majstor za krov: Na ulici ga samo rijetki prepoznaju
Foto - Instagram

Živi daleko od sporta

Nekada velika zvijezda danas majstor za krov: Na ulici ga samo rijetki prepoznaju

M. Šljivak

Brojni sportisti ne zarade dovoljno novca tokom karijere iako su u jednom trenutku planetarno popularni.

To se posebno odnosi na MMA borce. Samo rijetki od njih napune bankovne račune, a to nije slučaj s nekadašnjim UFC prvakom teške kategorije Timom Sylviom.

Legendarni The Maine-iac završio je karijeru 2015. godine nakon što se nije uspio vratiti borbama poslije dvije godine pauze. Bilo je jednostavno prerizično da se bori jer je došao na 170 kilograma težine i primio je previše štete tokom karijere.

"Ovo je moj kraj. Jasno su mi rekli da se više ne mogu boriti. Primio sam previše udaraca", poručio je tada Sylvia.

S obzirom na to da nije zaradio dovoljno od borbi, ovaj nekadašnji borac morao je tražiti druge poslove.

Oglasi

Tako se ovaj 46-godišnjak proteklih godina bavio raznim zanimanjima. Ipak, posao u kojem se našao je popravljanje krovova i na taj način zarađuje za život.

Mnogi ovu legendu ne prepoznaju na ulici. Primijete ogromnog čovjeka od 203 centimetra i preko 150 kilograma, ali ni ne slute da je riječ o nekadašnjem šampionu.

Pokušao je Sylvia ući i u policiju. Imao je testiranja za privremeni posao i jednom mjesečno patrolira ulicama u policijskom vozilu.

Također, Sylvia je strastveni lovac. Često na društvene mreže postavlja fotografije iz lova i na ovaj način nalazi prijeko potreban životni mir.

U bogatoj MMA karijeri u kojoj je bio dvostruki UFC šampion, Tim Syliva je odradio ukupno 42 borbe i na omjeru je 31-10-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi