Nekada čuveni bokser služi kaznu od 105 godina: Nesretni Clifford je upropastio život!

Posljednji kojeg je pobijedio Mike Tyson

Nekada čuveni bokser služi kaznu od 105 godina: Nesretni Clifford je upropastio život!

Midhat Šljivak

Clifford Etienne posljednji je čovjek kojeg je pobijedio Mike Tyson.

Nokaut 22. februara 2003. godine bio je ekspresan. Etienne je otišao na pod, a nakon toga je Etienne imao još nekoliko borbi, a karijeru je završio porazom od ruskog čudovišta Nikolayja Valueva.

'Crni nosorog' je kroz kompletan život imao ozbiljnih problema sa zakonon. Iako je bio talentovan sportista kojem su čuveni koledži LSU, Texas A&M i Oklahoma nudili stipendije, ali on je sa 18 godina uspio da zagalavi u zatvoru.

U 1988. godini osuđen je na 40 godina zbog oružane pljačke, ali je zbog dobrog ponašanja pušten na uslovnu slobodu. Iskoristio je to kako bi postao bokser i išlo mu je veoma dobro.

Dvije godine kasnije The Ring magazin ga je proglasio 'najuzbudljivijim bokserom' i to nakon pobjeda nad do tada neporaženim Lawrencom Clayjom Beyom, a zatim i nad budućim WBO šampionim Lamonom Brewsterom.

Prvi poraz je došao iznenađujuće od Fresa Oquenda. Bilo je to veliko iznenađenje, a Etienne je na podu bio čak sedam puta. Uspio se vratiti, napravio je nekoliko dobrih borbi i na kraju je došao na megdan Tysonu.

Međutim, akcija u ringu je trajala nepuni minut. Tyson ga je brzo nokautirao i to je posljednja borba u kojoj je Iron Mike pobijedio.

Nakon duela s Tysonom uslijedile su borbe koje nikog nisu privlačile. Nije Etienne zarađivao koliko je želio, pa se ponovo odao kriminalu.

Tri mjeseca nakon posljednje borbe protiv Valueva Etienne je uhapšen u Louisani. Optužen je za oružanu pljačku, kidnapovanje i pokušaj ubistva policajca.

Etienne je tog dana pokušao da opljačka lokalnu prodavaonicu, a nakon što je obavio pljačku, ukrao je automobil u kojem je bila žena sa djecom. Policajac koji je bio u blizini pokušao je regovati, a Clifford je zapucao prema njemu.

Na kraju je ipak uhapšen. Nije odmakao daleko i bilo je za očekivati da će dobiti veliku zatvorsku kaznu. U junu 2006. godine osuđen je čak na 160 godina bez mogućnosti pomilovanja, a 2013. godine kazna mu je smanjena na 105 godina.

Nesretni Clifford je tako okončao karijeru koja je mnogo obećavala i očigledno je smatrao da će u svijetu kriminala imati svoje mjesto.

Top Komentari

Penderinos
To je ono sto ja uvijek govorim al' ispast ce da sam rasista
1 12
Malilav22
Opljackao Banku ukrao Auto i pocao na Policajca i dobije vecu kaznu nego oni koji su pocinili genocid po Srebrenici
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi