Nekadašnji saradnik otkrio: Deontay Wilder je odbio dvije borbe s Joshuom
Foto - EPA

Nije želio ugovor od 100 miliona dolara

Nekadašnji saradnik otkrio: Deontay Wilder je odbio dvije borbe s Joshuom

Midhat Šljivak

Lou DiBella, bokserski promotor koji je bio dio tima WBC prvaka svijeta Deontayja Wildera, otkrio je kako je Amerikanac odbio dvije borbe s Anthonyjem Joshuom.


Di Bella tvrdi da je DAZN ponudio ugovor Wilderu koji je uključivao tri borbe za koje bi dobio 100 miliona dolara. To su bile borbe protiv Dominica Breazealea, te dva meča protiv Joshue.

Međutim, Wilder je odustao i odlučio je da ostane dio Showtimea, a Di Bella je objasnio šta se dešavalo:

"Moj odnos promotora Deontayja Wildera završio je nakon sastanka sa DAZN-om. Šta sam uradio? Pokušao sam razgovarati sa svima na tržištu i donijeti klijentu što više novca. Zar to nije moj posao?", pita se Di Bella.

Nakon toga Wilder je odradio meč sa Breazealeom, kojeg je lagano dobio, a zatim je imao mečeve sa Luisom Ortizom i Tysonom Furyjem, gdje je odbranio naslove.

Bronzani bombarder će u ring ponovo 22. februara kada brani naslov ponovo protiv Tysona Furyja, a eventualna borba s Joshuom nije ni blizu dogovora za naredni period.

Top Komentari

user1580389513
Angst von Joshua ist grosse wie die ganze geld(100.milion$),der hat so viele angst das denke das werde ganze geld für arzte geben....?????
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi