Trener otkrio da li je Kličko zaista brutalno nokautirao Wildera: Rušio ga je, ali...

Banks se oglasio

Trener otkrio da li je Kličko zaista brutalno nokautirao Wildera: Rušio ga je, ali...

Midhat Šljivak

Britanski bokser Dillian Whyte nedavno je izjavio kako je bio svjedok brutalnom nokautu kojeg je doživio WBC šampion svijeta Dontay Wilder i to od legendarnog Vladimira Klička.


Whyte i Wilder su bili sparing partneri Ukrajincu, a Britanac tvrdi da je aktuelni WBC šampion u jednom trenutku teško nokautiran od Klička.

"Vidio sam kako ga je nokautirao. Vladimir je to učinio. Wilder je bio divlji, krenuo je žestoko, Vlad se malo povukao, promijenio je način kretanja i zatim ga je počeo pogađati, tijelo-glava. Nije to bio nokdaun, žestoko i hladnokrvno je nokautiran. Zbog ovoga se vjerovatno nikada nije želio boriti sa Vladom. To bi bio prvi pravi profesionalac koji bi s njim ušao u ring", istakao je Whyte.

Ipak, nekadašnji trener Klička, ali i Dilliana Whytea Jonathon Banks tvrdi da je sve bilo nešto drugačije.

"Ja sam odabrao Wildera i sve ostale sparing partnere za Vladimira. Je li Vladimir teško nokautirao Wildera? Ne, to nije tačno. Je li ga rušio? Da, to je napravio", istakao je Banks.

Whyte je vjerovatno odlučio da malo i doda stvari na kompletnu posebno kada se zna da je upravo on mandatorni izazivač za WBC naslov kojeg drži Wilder.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi