Nepobjedivi Amerikanac dobio rivala

Brani WBC naslov u teškoj kategoriji

Nepobjedivi Amerikanac dobio rivala

M. Šljivak

Deontay Wilder braniće WBC naslov u teškoj kategoriji protiv Poljaka Artura Szpilke 16. januara.

Nepobjedivi američki bokser susrest će se s poljskim borcem 16. januara braniće naslov svjetskog prvaka po WBC verziji protiv 26-godišnjeg Szpilke, a meč će se održati 16. januara 2016. godine u Brooklynu.

Wilder je u dosadašnjoj karijeri impresionirao sve. Od 35 borbi samo jednom nije poslao protivnika na pod, a naslov WBC prvaka osvojio je u januaru ove godine savladavši Bermanea Stivernea.

Szpilka iza sebe ima 21 profesionalni meč i također jako impresivnu statistiku. Poražen je samo jednom i to od Bryanta Jenningsa, a 15 borbi je završio nokautom.

Nakon meča sa Poljakom, Wilder planira izazvati i trostrukog prvaka svijeta u teškoj kategoriji, Britanca Tysona Furyja

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti