Wilder: Ja bih nokautirao Klička

WBC šampion tvrdi

Wilder: Ja bih nokautirao Klička

M. Šljivak

Deontay Wilder ima namjeru ujediniti titule prvaka svijeta u teškoj kategoriji.

Odmah nakon meča u kojem je Tyson Fury pobijedio Vladimira Klička, stigle su prijetnje od WBC šampiona.

Amerikanac želi Furyja bilo gdje i bilo kada, a na poseban način je vidio i Borbu u kojoj je Britanac savladao Klička.

"Gledao sam taj meč i smatram da je to jedna od najdosadnijih borbi u povijesti boksa. Samo su plesali po ringu i nisam nimalo sretan. Posebno sam nesretan, jer sam želio da neko Klička obori i to na spektakularan način", rekao je Wilder, koji je ipak sretan što je Fury prije njega dobio Ukrajinca.

"S druge strane, sretan sam jer ga je Tyson pobijedio. Da sam to bio ja, ljudi bi pričali kako je Vladimir previše star. Uvjeren sam da bih ga nokautirao. Da je onako boksovao protiv mene, brzo bi bilo sve gotovo. Bacam  dosta udaraca i optužili bi me da sam prebio starca", smatra Wilder.

Hoće li doći do revanša između Furyja i Klička ili će britanski bokser pružiti priliku Wilderu, saznaćemo u narednim mjesecima.

Wilder je trenutno na omjeru od 35 pobjeda, od čega je protivnike rušio čak 34 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.