Nestvarna transformacija Andyja Ruiza pred revanš sa Joshuom
(Foto: EPA)

Izgubio na kilaži

Nestvarna transformacija Andyja Ruiza pred revanš sa Joshuom

M. Šljivak

Andy Ruiz će 7. decembra u Saudijskoj Arabiji po prvi put braniti pojaseve prvaka svijeta teške kategorije.

Njegov protivnik je nekadašnji šampion Anthony Johusua, kojeg je meksički bokser šokirao 1. juna u legendarnom Madison Square Gardenu i pobijedio ga je nokautom u sedmoj rundi.

Apsolutno niko nije očekivao da će simpatični debeljuca nokautirati do tada suverenog vladara teške kategorije, ali to se na kraju dogodio i Ruiz je uzeo četiri pojasa.

Meksikanac je u ovoj borbi imao gotovo 122 kilograma. To mu nije smetalo da se sjajno kreće i da na kraju šokira Joshuu i bokserski svijet.

U odbranu titula Ruiz kreće mnogo mršaviji. Istakao je pred borbu da mu je cilj da ima 115 kilograma, ali ako je suditi prema fotografijama, meksički bokser je već sada i ispod te granice.

Njegovo tijelo je mnogo manje nego ranije. Očigledna je nevjerovatna transformacija i Ruiz je za sada napravio odličan posao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi