Anthony Joshua vs. Tyson Fury na prepunom Wembleyju

Sprema se obračun

Anthony Joshua vs. Tyson Fury na prepunom Wembleyju

M. Šljivak

Anthony Joshua pokušat će 7. decembra vratiti izgubljene pojaseve prvaka svijeta teške kategorije u meču protiv Andyja Ruiza.

Očigledno je Britanac itekako uvjeren da će vratiti pojaseve pa već unaprijed razmišlja o borbama koje ga interesuju.

Svi ga žele vidjeti u mečevima protiv Deontayja Wildera i Tysona Furyja, a to je ono i na što AJ cilja.

"Borba koju želim? Meč s Furyjem na prepunom Wembleyju. Bio bi to veliki obračun, borba za Britaniju", rekao je Joshua.

Zatim je i istakao da je uvjeren kako će se boriti sa njim, ali i sa WBC prvakom Deontayjem Wilderom.

"Stoposto će biti borbe s obojicom. To je isto kao da me pitate hoće li timovi iz iste lige igrati jedni protiv drugih. Moramo se boriti međusobno. Volio bih se boriti sa Wilderom, volio bih se boriti sa Furyjem, ali realnost je da se sad borim sa Ruizom", istakao je Joshua.

Fury je nedavno uz dosta muke dobio švedskog boksera Otta Wallina, Wilder ima zakazan meč protiv Luisa Ortiza u novembru, a u februaru 2020. godine slijedi novi obračun Wildera i Furyja.

O eventualnoj borbi sa nekim od ovog dvojca može se razmišljati tek krajem naredne godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi