Mašina od metar i po: Nick Ball je zvijer u ringu, ali večeras je shvatio kako boks može biti prljav
Britanski bokser ostao bez pobjede

Dva nokdauna bila su uzaludna

Mašina od metar i po: Nick Ball je zvijer u ringu, ali večeras je shvatio kako boks može biti prljav

M. Šljivak

Nick Ball trebao je od večeras biti WBC šampion svijeta perolake kategorije, ali sudije su mu to uskratile. Meč s Reyom Vargasom završio je neriješeno.

S visinom od 157 centimetara mnogi Britanca Nicka Balla ne smatraju ozbiljnom prijetnjom. Međutim, omaleni bokser je večeras u Saudijskoj Arabiji iznenadio sve fenomenalnim nastupom protiv aktuelnog šampiona Reya Vargasa.

Ball je izgubio uvodnih nekoliko rundi, ali je ubrzo preuzeo dominaciju. Dva puta je Vargasu sudija brojao, a ovaj je uspio nastaviti.

Na kraju je odluka otišla u ruke sudija. Jedan je dao borbu u ruke Vargasa (114:110), drugi u korist Balla (116:110), a treći je meč bodovao neriješeno i na kraju je meč završen neriješeno.

Veliko nezadovoljstvo vladalo je kod Balla nakon meča. On je uvjeren da je dobio borbu.

Oglasi

"Imao sam dva nokdauna, pritiskao sam cijelu borbu i mislim da sam pobijedio. Razočaran sam. Želim novu borbu", poručio je Ball, a na sve se nadovezao promotor Frank Warren.

"Pobijedio je. Poslušajte publiku. Ne znam šta se dešava sa sudijama, slao ga je dva puta na pod. Izgubio je nekoliko uvodnih rundi, ali dobio je borbu", rekao je Warren.

Naravno, Rey Vargas također vjeruje da je pobijedio. Meksikanac je zadržao pojas i spreman je pružiti novu šansu Ballu.

"Naravno da sam pobijedio. Pobijedio sam ga u njegovom dvorištu, pred njegovim navijačima. Ovo je dvostruka pobjeda. Dat ću mu revanš", poruka je Meksikanca.

Ball je u dosadašnjoj karijeri pobijedio u svih 19 borbi i ovo je prvi put da iz ringa izlazi bez pobjede. Vargas je s druge strane na omjeru 36-1-1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi