Japanci nakon 34 godine vratili boks u čuvenu dvoranu - Moćno 'čudovište' Naoya Inoue je razlog!
Naoya Inoue je zaludio svijet (AP Photo/Koji Sasahara)

Naoya Inoue vs Luis Nery

Japanci nakon 34 godine vratili boks u čuvenu dvoranu - Moćno 'čudovište' Naoya Inoue je razlog!

M. Šljivak

Japanski bokser Naoya Inoue branit će pojaseve apsolutnog prvaka svijeta super bantam kategorije. On će se 6. maja u Tokiju boriti protiv obaveznog izazivača po WBC verziji, Meksikanca Luisa Neryja.

Meksikanac Luis Nery (35-1) imat će priliku napasti titule apsolutnog prvaka svijeta super bantam kategorije. On će na 'gostovanje' u Japan kod šampiona i pravog razarača u svijetu boksa Naoye Inouea.

Nery je ovu šansu dobio kao obavezni izazivač po WBC verziji. 29-godišnjak je također poznato lice na sceni i sada je u prilici da dođe do najvećeg trijumfa karijere.

Ipak, odlazak u Japan na borbu s Inoueom mu je definitivno najteži mogući posao. Ispred njega je nepobjediva mašina koja je uvjerljivo dobila svih svojih 26 mečeva.

Naoya Inoue trenutno važi za jednog od najboljih boksera svijeta. Kaibutsu, odnosno 'čudovište', što je nadimak kojeg ovaj 30-godišnjak nosi.

Oglasi

Japanac je naravno favorit pred ovaj obračun. Borba će sigurno biti žestoka, posebno zbog činjenice da Nery ima neraščišćenih računa s Japanskom bokserskom komisijom.

Oni su Meksikanca doživotno suspendovali nakon što je pao vagu pred meč protiv Shinsuke Yamanake, a prethodno je pod zabranjenim supstancama uništio nesretnog 35-godišnjaka.

On se pravdao kako je jeo hranu u koja je bila kontaminirana. Dobio je suspenziju, ali je ipak na kraju dobio dozvolu da se bori protiv japanskog čudovišta.

Boks se nakon 34 godina vraća u slavnu dvoranu

Borba Inoue - Nery vraća boks u slavni Tokyo Dome. Posljednji meč u ovoj dvorani odrađen je 11. februara 1990. godine kada je James Buster Douglas šokirao svijet pobjedom nad Mikeom Tysonom.

Taj meč jedan je od historijski najvažnijih u svijetu boksa. Po prvi put je pao legendarni Mike Tyson, a 34 godine kasnije Japanci su zbog svoje zvijeri odlučili da otvore slavnu dvoranu.

Oglasi

Kaibutsu je ogromna zvijezda u Japanu, mnogo veća nego u ostatku svijeta i ljubitelji boksa su svjesni da se ovom momku ne odaje priznanje kakvo zaslužuje.

Udaračka mašina od 165 centimetara poznata je po svom savršenom tajmingu za udarce koji su veoma moćni, ima nevjerovatnu brzinu ruku, a često su udarci u tijelo razorni po protivnike.

Nije zato nikakvo čudo što mu je nadimak Čudovište i što je nokautom završio 23 od 26 odrađenih mečeva.

Ovaj momak je ljepota za oči za sve ljubitelje boksa. Ima apsolutno sve što jedan bokser može imati i nije nikakvo čudo što će zbog njega u Tokyo Dome doći 50.000 ljudi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi