Povratak apsolutne MMA legende: Ne znam koji idiot je dogovorio ovu borbu
Foto - Screenshot

Nick Diaz se vraća nakon šest godina

Povratak apsolutne MMA legende: Ne znam koji idiot je dogovorio ovu borbu

Midhat Šljivak

UFC 266 događaj u Las Vegasu donosi zaista spektakularne borbe, ali glavna zvijezda je legendarni Nick Diaz.

Nakon više od šest godina 38-godišnji Diaz se vraća MMA sportu, a protivnik mu je još jedna legenda Robbie Lawler.

Bit će ovo revanš nakon 17 godina i meča u kojem je Diaz spektakularno nokautirao Lawlera i apsolutno svi jedva čekaju da vide povratak velike legende u oktagon.

Međutim, njegovo stanje izaziva mnogo sumnji. Prethodnih šest godina Nick jedva da je ozbiljno trenirao i pitanje u kakvom stanju se nalazi.

On je u razgovoru za ESPN potvrdio da ima puno stresa pred borbu:

"Prolazim kroz dosta stresa otkako je borba ugovorena. Idem pobijediti. Osjećam li se samouvjereno? Ne. Nikad nisam ni bio. Uvijek osjećam da će me neko razbiti. Čak i kad pobijedim, uvijek sam ja taj koji je dobio više batina", rekao je Diaz.

Smatra da do borbe protiv Lawlera nije trebalo doći jer ga je već dobio i tvrdi da bi on radije prebio dominantnog prvaka velter kategorije Kamaru Usmana.

"Mislim da bih ga prebio. Imam veće šanse protiv njega nego protiv Lawlera. Ova borba nema smisla i ne znam zašto ovo uopšte radim. Idiot je onaj koji je dogovorio ovu borbu. Ja bih se trebao boriti protiv Usmana", rekao je Diaz.

Nick Diaz je jedan od najpopularnijih MMA boraca na svijetu, a u karijeri je na omjeru 26-9-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi