"Mogao bih pobijediti Khabiba, mrzim njegov prljavi stil borbe"
Nakon što je Khabib Nurmagomedov pobijedio Conora McGregora, mnogi borci se javljaju jer vjeruju da mogu pobijediti fantastičnog Dagestanca. Braća Diaz, Nate i Nick su među prvima počeli sa "trash talkom" i vjeruju da bi baš oni mogli dobiti prvaka UFC-a

Nick Diaz sasvim iskren

"Mogao bih pobijediti Khabiba, mrzim njegov prljavi stil borbe"

M. Šljivak

Strasti nakon borbe Khabiba Nurmagomedova i Conora McGregora ni gotovo sedam dana nakon borbe se ne smiriju.

Dešavanja u oktagonu, ali i van njega izazvala su veliku pažnju, a sve je više boraca koji se javljaju i koji žele da se oprobaju sa sjajnim Dagestancem u borbi.

Među njima je i stariji brat Diaz koji tvrdi da bi mogao pobijediti Khabiba, a istakao je i da Conor nije bio "pravi" u borbi.

"Conor nije ličio na sebe. Nije to bio pravi on. Navijao sam za njega, želio sam da pobijedio jer mi je dosta onakvog stila pobjeđivanja. Za mene je to prljavi stil borbe jer fanovim danas trebaju više boraca poput mene, a manje Khabiba. On je dosadan i prljav borac i to je to", rekao je je Diaz, te je dodao da bi on mogao pobijediti Dagestanca, ali i njegov brat Nate.

"Moraš imati poseban stil da bi savladao hrvača na podu. Mislim da bi moj brat Nate savladao Khabiba, a siguran sam da ga i ja mogu pobijediti. Međutim, morali bismo to uraditi u međukategoriji jer nema šanse da se ja spustim na 70 kiligrama. Conor jednostavno nije imao pravu odbranu i pravo rješenje za njegovu borbu na parteru", poručio je Diaz.

Iskusni 35-godišnji borac je zadnju borbu imao još prije tri godine kada je poražen od Andersona Silve, ali je ta borba na kraju poništena jer su oba borca pala na doping testu.

U karijeri je Diaz na omjeru od 26 pobjeda i devet poraza, a u karijeri je imao titulu Strikeforce prvaka velter kategorije.

Top Komentari

epa
Mogao bih i ja pobijetidi Messia 1Vs1 ... isto bi tako ti mogao pobjediti Khabiba... sanjajte njegov omjer 27-0 sve govori... covjek je masina spreman ko avion... svaka cast...
37 1
Naser
dobices po paci ko i ono irsko krme
25 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti