Nije još ni potpisao za UFC, a već je "zakuhao" sa svima
"Mnogi su od vas u proteklim godinama dosta toga pričali o meni, a niko me nije ni udario kako treba. Možda trebam UFC-u reći da mi mečeve daje svaki mjesec", poručio je Askren

Novi McGregor u najavi

Nije još ni potpisao za UFC, a već je "zakuhao" sa svima

M. Šljivak

Dolazak neporaženog velteraša Bena Askrena (18-0) u UFC privukao je veliku pažnju, a izgleda da je ova organizacija dobila čovjeka koji će "jezikom" donositi popularnost.

Askren nije naročito atraktivan borac, ali je za sada neporažen uz sjajne borbe. Dolazak u UFC još nije zvaničan, no Askren je odlučio da "zakuha" sa svima.

Tako je prvo prozvao Khabiba Nurmagomedova. Ipak, s obzirom na to da je razlika u kilogramima prevelika, teško je vjerovati da će u budućnosti dobiti borbu s njim.

Zatim je krenuo po kolegama velterašima, a prvi u nizu mu je engleski borac Darren Till.

Till je u septembru doživio prvi poraz u borbi za titulu od Tyrona Woodleyja, a večeras se "zakačio" sa Askrenom

"Darren, osjećaš li da kreće tvoj gubitnički niz", napisao je Askren na Twitteru, a zatim je dobio žestok odgovor.

"Ko si ti je...e? Izgubio sam jednom i nemoj da misliš da ćeš doći ovdje i prebiti sve. Vjeruj mi, skinuo bih ti tu čupavu kosu s glave brbljivče", uzvratio je Till.

Čini se da Askren ima jasne upute šta treba da radi po dolasku u UFC, a ovakve prijetnje itekako pale kod publike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi