Nije korona već je lova: Fury vs Wilder III dobio novi termin!
Foto - EPA

Borit će se u oktobru

Nije korona već je lova: Fury vs Wilder III dobio novi termin!

M. Šljivak

Treći obračun Tysona Furyja i Deontayja Wildera dobio je svoj novi datum.


Umjesto 18. jula, kada su se po treći put ova dva boksera trebala sresti u borbi za WBC naslov prvaka svijeta, ali na kraju je donijeta odluka da se meč odloži za jesen.

Tako je novi obračun zakazan za 3. oktobar u Las Vegasu, a interesantno je svakako da razlog otkazivanja nije pandemija koronavirusa, već su organizatori jednostavno smatrali da je ovaj datum mnogo primamljiviji i da će biti profitabilnije da se borba održi u jesen.

Podsjetimo, Fury je 22. februara u Las Vegasu doslovno deklasirao Wildera. Nokautirao ga je u sedmoj rundi i tako mu je oduzeo WBC naslova, ali je i postao prvi čovjek koji ga je pobijedio.

Njihov prvi meč u decembru 2018. godine završen je kontroverznim remijem, a činjenica da je novi meč zakazan za oktobar znači da u ovoj godini nećemo gledati meč za apsolutnog prvaka svijeta protiv Anthonyja Joshue.

Promo

Top Komentari

El_Pibe_De_Oro
Ubiće ga Gipsy k'o zeca hahaha...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi