Tyson Fury mora isplatiti milion i po funti bivšem promotoru
Foto - EPA

Sud odlučio

Tyson Fury mora isplatiti milion i po funti bivšem promotoru

Midhat Šljivak

Tyson Fury izgubio je slučaj na sudu protiv bivšeg promotora Micka Hennessyja i dužan mu je isplatiti milion i po funti odštete.

Hennessy je tužio WBC prvaka teške kategorije zbog kršenja ugovora, jer je 2018. godine odlučio da pređe u promociji Franka Warrena.

Zbog kršenja odredbi u ugovoru Hennessy je tužio Furyja, a sud je odlučio da je optužba ispravna i Furyju je naloženo da bivšem promotoru isplati milion i po funti.

Fury je karijeru počeo pod vodstvom Micka Hennessyja. Uz njega se popeo i na krov svijeta kada je 2015. godine pobijedio Vladimira Klička, no nakon duge pauze odlučio je da pređe kod Warrena.

Tamo je odradio dvije velike borbe s Deontayjem Wilderom, te borbe protiv Seferija, Pianete, Schwarza i Wallina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi