Nije riješio ni Povetkina, a Joshua već zna s kim će u ring u narednom meču
(Foto: EPA)

Protiv Whytea u aprilu 2019. godine

Nije riješio ni Povetkina, a Joshua već zna s kim će u ring u narednom meču

Midhat Šljivak

Najveća zvijezda svjetskog boksa Anthony Josuhua u ring se vraća 22. septembra kada će na Wembleyju braniti četiri pojasa (WBA, IBF, WBO, IBO) teške kategorije protiv ruskog borca Alexandera Povetkina.

AJ će protiv sebe imati veoma čvrstog i nezgodnog boksera, jednog od najboljih teškaša u proteklih 15 godina, koji je jedini poraz u karijeri (34-1) doživio od Vladimira Klička, koji ga je dobio jednoglasnom odlukom 2013. godine u svom poznatom stilu borbe.

Očigledno da Joshua i njegov menadžer Eddie Hearn ruskog boksera smatraju kao lagan zalogaj, jer su već pred dogovorm za borbu koja će se održati 13. aprila 2019. godine.

I ponovo neće na megdan WBC šampionu Deontayju Wilder od kojeg čini se itekako bježi. Izvjesno je da će 2019. godine ponovo u ring sa Dillianom Whyteom, još jednim sjajnim britanskim bokserom, ali kojeg je već jednom dobio.

Prije tri godine Joshua je nokautirao Whytea i od tog meča je krenuo njegov pravi uspon u kojem je pokupio gotovo sve pojaseve prvaka teške kategorije.

Whytu je poraz od Joshue jedini u karijeri (24-1). Nakon njega je odradio nekoliko zaista fantastičnih borbi, publika je uživala i ako AJ dobije Povetkina, imaće šansu da se bori za titule protiv najveće britanske zvijezde.

Sa druge strane borba protiv Wildera još uvijek nije ni blizu realizacije. Amerikanac bi u novembru trebao u ring protiv Tysona Furyja i jedan od ovih boraca će doživjeti prvi poraz u karijeri.

Joshua za sada nema namjeru da ulazi sa njima u ring, ali će vjerovatno biti primoran u narednim godinama, posebno ako neko od njih postane službeni izazivač za neku od titula.

Top Komentari

Bosnian King
Gori od Klicka
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti