Kapa dole majstori boksa: Whyte u fantastičnoj borbi savladao Parkera!

Sjajan meč

Kapa dole majstori boksa: Whyte u fantastičnoj borbi savladao Parkera!

M. Šljivak

Britanac Dillian Whyte pobijedio je večeras u Londonu Novozelanđanina Josepha Parkera jednoglasnom odlukom sudija (113:112 115:110 114:111) i postao je WBC Silver i WBO Internacionalni prvak svijeta u teškoj kategoriji.

Oba borca su jako dobro ušla u meč. Pogađali su dobro, a u drugoj rundi se Parker po prvi put našao na podu. Jedan udarac ga je poslao na pod, ali je Parker nastavio meč bez previše problema jer je zapravo više dobio udarac glavom od strane Whytea.

Whyte je konstantno išao naprijed, tražio je tuču, a borba se rasplamsala u četvrtoj rundi kada Parker kreće u napad. Novozelanđanin je nekoliko puta dobro pogodio Britanca, ali ni ovaj mu nije ostao dužan.

Nastavili su obojica pogađati i u petoj rundi. Pali su žestoki udarci, ali su obojica udarali sve jače i jače, a Whyte je sjajnom serijom u šestoj rundi ponovo uzdrmao Parkera.

Nakon dvije nešto mirnije runde u devetoj je Parker ponovo na podu. Ovog puta je Whyte sjajno pogodio lijevi krošej i poslao je umornog protivnika na pod. Ipak, Novozelanđanin se nije predavao, ali je bio u velikom bodovnom zaostatku i morao je ići na nokaut.

U 11. rundi je uspio krenuti žestoko na rivala, pogodio je nekoliko puta zaista odlično, ali je Whyte ostao na nogama. Napao je Parker i u posljednjoj rundi, uzdrman je bio britanski bokser i otišao je na pod na 20 sekundi do kraja. "Preživio" je Whyte i odluka je otišla na bodove.

Sudije su međutim bile jednoglasne.  Whyte je slavio 113:112 115:110 114:111 i došao je do velikog trijumfa.

Whyteu je ovo 24. pobjeda u karijeri (24-1) i dokazao je da je jedan od najboljih teškaša svijeta i poraz od Anthonyja Joshue prije tri godine u je jedini u karijeri.

Sa druge strane Parkeru je ovo drugi uzastopni poraz (24-2). Prvi je doživio u martu također od Joshue i nekadašnji WBO prvak je sada daleko od novog napada na titule.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi