Fury kreće po Wildera
(Foto: EPA)

Bivši prvak najavio

Fury kreće po Wildera

Midhat Šljivak

Nekadašnji prvak teške kategorije Tyson Fury drugi povratnički meč odradiće 18. augusta u Belfastu protiv Italijana Francesca Pianete.

Nakon što je u junu deklasirao Albanca Sefera Seferija u četiri runde, došao je red na nešto ozbiljniji izazov i odabrao je 33-godišnjeg Italijana koji je u karijeri na omjeru 31-4 i bivši je izazivač za svjetske titule.

Fury međutim Pianetu vidi kao još jedan lagan zalogaj pred borbe koje želi. To su Deontay Wilder i Anthony Joshua.

"Moram prvo srediti Francesca Pianetu i zatim idem po Wildera", rekao je Fury, te je dodao kako će pobijediti i Amerikanca, a zatim i Anthonyja Joshuu.

"Boriću se sa Wilderom u Americi, a sa Joshuom u Londonu. Ne želim da nas naziva pi.... i kako se Britanci ne znaju boriti. Zato ću otići u Ameriku i nokautirati ga", istakao je Fury.

Potom se izvinio Wilderu zbog Joshue i njegovog menadžera Eddieja Hearna.

"Joshua je pi....a i izvinjavam se što on i Eddie Hear nemaju muda. Ja sam pravi čovjek, boriću se s tobom", istakao je Fury.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti