Niko kao on: Furyju zabranjena upotreba Wikipedije
Tyson Fury je neporažen u profesionalnoj karijeri, ali će nakon Klička 2015. godine prvi veći izazov imati 1. decembra kada će u ring protiv WBC šampiona Deontayja Wildera (Foto: EPA)

Iz bizarnog razloga

Niko kao on: Furyju zabranjena upotreba Wikipedije

Midhat Šljivak

Tyson Fury je u mnogim stvarima jedinstven u svijetu boksa.

Pored sjajnih borilačkih sposobnosti Fury je često bio u centru pažnje zbog gluposti koje je radio van ringa.

Fury je 2015. godine uspio skinuti sa trona legendarnog Vladimira Klička, a nakon svega je pokušao i da sabotira Wikipediju, odnosno dio na stranici koja je posvećena Kličku.

Na kraju mu je zabranjena upotreba ove stranice i on je više ne može uređivati.

"Da, istina je. Petljao sam po njegovoj stranici na Wikipediji i dobio sam ban. Uradio sam to da dokažem da svako može svašta tu pisati. Meni neko stalno mijenja status da sam u penziji. Neko me želi tamo", poručio je Tyson Fury.

Nije poznato šta je tačno Fury mijenjao na stranici posvećenoj Kličku, ali s obzirom na to šta je radio van ringa, nešto sigurno dobro nije bilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti