"Nisam ponudio Joshui pola milijarde dolara"

Predsjednik UFC-a Dana White tvrdi

"Nisam ponudio Joshui pola milijarde dolara"

Midhat Šljivak

Predsjednik UFC-a Dana White odbacio je navode kako je ponudio čak pola milijarde dolara bokserskom prvaku Anthonyju Joshui da pređe u ovu organizaciju.

U proteklih nekoliko mjeseci se mnogo govori o dolasku Joshue u UFC. I on je zainteresovan za MMA borbu, ali od ponude vrijedne pola milijarde dolara, o čemu su mnogi svjetski mediji pisali, nema ništa.

"Nikada mu nisam dao ponudu. Trebali smo se sastati, ali nismo, niti smo pričali o novcu. Imali smo neku ideju da odradimo neke dogovore u Americi i željeli smo tamo da napravimo veliku zvijezdu od njega", rekao je White.

Međutim, saradnja na kraju nije uspostavljena. Joshua je nastavio da se bori u Velikoj Britaniji, ali bi uskoro mogao put SAD-a gdje njegov menadžer Eddie Hearn sve češće boravi kako bi stvorio dobro tržište.

Joshua je još uvijek neporažen u svijetu boksa (21-0) i drži četiri od pet titula prvaka svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi