Joshuu pitali o UFC-u, a on dao intrigantan odgovor
Foto: EPA

Britanac spreman za MMA

Joshuu pitali o UFC-u, a on dao intrigantan odgovor

Midhat Šljivak

Glavna zvijezda svjetskog boksa, Britanac Anthony Joshua, spreman je da se okuša i u mješovitim borilačkim vještinama.

Prethodnih mjeseci se spominjala mogućnost da se šampion teške kategorije preseli u UFC, gdje bi imao najveći ugovor svih vremena.

Ipak, za prelazak iz boksa u MMA treba mnogo više od bokserske tehnike, a Joshua ne odbacuje mogućnost da se pojavi u MMA meču.

"Ako navijači zaista žele i ako ja u srcu osjetim da je to pravi potez, onda zašto da ne? To bila samo još jedna borba", rekao je Joshua, te je dodao:

"Morao bih ozbiljno trenirari. Ne bih to uradio samo za novac i sigurno je da sve to shvatam jako ozbiljno. Novac ne može donijeti ništa ako ne uživate u onom čemu raditi. Razmislio bih o MMA ako mi srce kaže tako", rekao je britanski bokser.

Joshua je još uvijek neporažen u svijetu boksa sa omjerom od 21-0, a samo jedna borba je završena na bodove, dok je 20 dobio nokautom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije