"Nokautirat ću ga samo zbog ponašanja prema treneru"

Whyte o Wilderu

"Nokautirat ću ga samo zbog ponašanja prema treneru"

M. Šljivak

Deontay Wilder brutalno je nokautiran od Tysona Furyja 22. februara u Las Vegasu.

Bronzani bombarder tako je ostao bez pojasa WBC prvaka svijeta kojeg je držao godinama i upisao je prvi poraz u karijeri.

U sedmoj rundi trener Mark Breland je bacio peškir i prekinuo je Furyjevo prebijanje njegovog borca. Na kraju ga je Wilder ponizio pred svima i nije mu dopustio ulazak u svlačionicu nakon meča.

Breland je u suzama sjedio ispred vrata, a na kraju je američki bokser ipak odlučio da ga ostavi u svom timu pred revanš protiv Furyja koji je zakazan za 18. juli u Las Vegasu.

Još jedan britanski bokser Dillian Whyte mandatorni je izazivač za WBC naslov, ali on je spreman da se bori protiv Wildera bez obzira što sada nema pojas.

Zaprijetio je The Body Snathcer da će nokautirati Wildera samo zbog onoga kako se ponio prema treneru Berlandu.

"Ne znam više šta bih rekao o Wilderu. Razočarao me je zbog načina na koji je tretirao Marka Berlanda, jedinog čovjeka koji zna nešto o boksu u njegovom uglu. Ostali su sranje, glume trenera i savjetnike, ali o boksu pojma nemaju", rekao je Whyte i nastavio je:

"Mark Breland je bio svjetski šampion, gubio je mečeve, bio je nokautiran i dobro poznaje Wildera. Svi u timu mu samo klimaju potvrdno glavom, ali Berland je jedini profesionalac. Treba mu dati medalju, a ne tretirati ga s takvim nepoštovanjem. Wildera zbog svega više ne poštujem i uvjeren sam da bih ga nokautirao ranije od Tysona. Nokautirao bih ga samo zbog ponašanja prema treneru", tvrdi Whyte.

The Body Snatcher je trenutno u karijeri na omjeru 27-1 i jedini poraz je doživio od Anthonyja Joshue. Naredni meč imat će 2. maja protiv Alexandera Povetkina u Manchester Areni.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi