Khabib najavio spektakl za kraj karijere, a šef nema ništa protiv: Uradio bih sve što želi!

Gledamo ga po posljednji put u aprilu?

Khabib najavio spektakl za kraj karijere, a šef nema ništa protiv: Uradio bih sve što želi!

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov borit će se 24. oktobra protiv Justina Geathjea za titulu prvaka lake kategorije.

Ovo će biti jedan od najtežih izazova u karijeri dagestanske mašine, ali The Eagle je toliko uvjeren da će pobijediti da već planira i naredni meč, koji bi mu mogao biti posljednji u karijeri.

Khabib je najavio da bi nakon Gaethjea želio i borbu sa legendarnim Georgesom St. Pierreom, a prvi čovjek UFC-a Dana White nema ništa protiv.

"Znam da Conor silno želi novi meč protiv Khabiba i to je borba koju i mi želimo, ali ne znam. Vidjet ćemo kako će se sve odigrati. Naravno, otvoren sam za mogućnost borbe protiv GSP-a, ako mu je to posljednja borba. Ovaj momak je veliki za kompaniju, za sport. Volim Khabiba i uradio bih sve što on želi", rekao je White.

Legendarni St. Pierre nekada je bio najveća zvijezda UFC-a. Bio je šampion srednje i velter kategorije, ali od 2013. godine je odradio samo jedan meč i to prije tri godine protiv Michaela Bispinga.

Sigurno je da bi ozbiljno razmislio za povratnički meč protiv Khabiba i to je borba koju bi svi ljubitelji MMA sporta jedva dočekali. Bio bi to pravi spektakl dvojice velikana.

Top Komentari

Mele
Samo Mc Irac moze donijeti stotine miliona dolara, niko drugi za sada..Nazalost. marketing mu je daleko najbolji.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi