Nova prijetnja za Khabiba: UFC potpisao jednog od najboljih koje je mogao

Michael Chandler potpisao za UFC

Nova prijetnja za Khabiba: UFC potpisao jednog od najboljih koje je mogao

Midhat Šljivak

UFC je večeras objavio kako je novi član rostera sjajni Amerikanac Michael Chandler.

Ovaj 34-godišnjak gotovo je kompletnu karijeru proveo u Bellatoru. Tamo je godinama bio prvak, gubio je pojas i ponovo ga osvajao i smatrao se jednim od najboljih boraca van UFC-a.

Nakon svoje posljednje borbe u kojoj je 7. augusta nokautirao Bensona Hendersona odlučio je izaći na tržište i saslušati ponude. Stigla je ponuda UFC-a i on je potpisao ugovor sa najvećom svjetskom MMA promocijom.

Chandler bi odmah mogao dobiti šansu za titulu lake kategorije. Imat će ulogu zamjene ukoliko se povrijedi neko iz glavne borbe za pojas prvaka između Khabiba Nurmagomedova i Justina Gaethjea i sigurno da bi on jedva dočekao da uleti u borbu za titulu.

Michael Chandler je u karijeri na omjeru 21-5.

Top Komentari

Vuk13
Chandler je najbolji izvan ufc-a....ali nece on stici do borbe s Eaglom
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi