Novi sudar boksa i UFC-a u najavi: "Postoji jako dobra šansa..."
Foto: Youtube/Screenshot

Da li će Ngannou odmjeriti snage sa britanskim teškašem?

Novi sudar boksa i UFC-a u najavi: "Postoji jako dobra šansa..."

Potencijalni meč između britanskog boksera Dilliana Whytea i zvijezde UFC-a Francisa Ngannoua bi se mogao održati ove godine, kaže promotor Eddie Heran.

Whyte, teškaš, navodno ne bi imao ništa protiv meča sa snažnim Kameruncem. I sam Ngannou je otvoren za opciju ulaska u bokserski ring, a Hearn otkriva da konstatno dobija zahtjeve da pokuša organitovati spektakl.

Whyte se trenutno sprema za odgođeni meč sa Alexandrom Povetkinom, ali nakon što odradi isti, "privremeni" WBC-ov šampion bi se mogao okrenuti okršaju sa Ngannouom - navodno prije kraja 2020.

"Iskreno, nisam nikada mislio da ćemo ovo previše ozbiljno shvatiti, ali u posljednjih sedam dana su se stvari promijenile... Cilj Dilliana Whytea je da postane svjetski bokserski prvak, ali ne bi me uopšte iznenadilo da vidimo Dilliana u meču protiv Ngannoua pred kraj godine. Naravno, snamo da je Povetkin sljedeći, ali nakon toga je sve moguće, možda u oktobru, novembru, decembru...", izjavio je Heran, pa nastavio:

"Kontaktiraću Danu Whitea (prvi čovjek UFC-a) i pitati ga: Kako stvari funkcionišu? Da li zapravo možemo to uraditi? Da li će meč biti u ringu? U kavezu? Da li će jedna runda biti boks, a sljedeća MMA?"

[instagram]https://www.instagram.com/p/CAXPfs5AALJ/[/instagram]

"Sve je krenulo i situacija obećava. Mislim da postoji jako dobra šansa da se meč dogodi... Ovo bi bila prva prava "crossover" borba. Znam da smo imali Floyda i Conora, ali ovo je drugačije borba. Drugačije iskustvo. Riječ je brutalnosti u njenoj najčišćoj formi... Ova borba bi postigla ogromne brojkee, privlači ljubitelje boksa, ljubitelje MMA, intrigira. Ima sve", poručio je Heran.

Whyte je razornu snagu svojih udaraca pokazao vezanim nokautima, Dereka Chisore i lucasa Brownea, dok je Ngannou svoje zadnje borbe u UFC-u riješio ekspresnim slanjem protivnika na pod.

Inače, sve se "zakuhalo" proteklih dana kada je Whyte "prozvao" Kamerunca...

Podsjetimo, u augustu 2017. godine je organizovan bokserski "meč stoljeća" u kojem su snage odmjerili penzionisani američki bokser Floyd Mayweather i zvijezda UFC-a Conor McGregor. Amerikanac je slavio tehničkim nokautom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi