Simulacija borbe između Jona Jonesa i Francisa Ngannoua završena brutalnim nokautom!

Da li bi ovako bilo i u stvarnosti?

Simulacija borbe između Jona Jonesa i Francisa Ngannoua završena brutalnim nokautom!

I, dok brojni zaljubljenici u borilački sport priželjkuju da vide okršaj između Jona Jonesa i Francisa Ngannoua u teškoj kategoriji UFC-a, igrica EA Sports UFC 3 pokušala nam je ponuditi odgovor ko bi taj meč dobio. 

Već neko vrijeme traju špekulacije o tome da će Jon Jones preći u tešku kategoriju UFC-a jer u poluteškoj praktično više nema s kim da se bori a da bi mu bio dostojan rival.

Po ulasku u kraljevsku kategoriju prvi protivnik mogao bi da mu bude Kamerunac koji je u sjajnoj formi, a njihov meč je svakako ono što svi želimo gledati.

Za sada još uvijek nije poznato hoće li do borbe doći iako jedan drugog gotovo na svakodnevnom nivou prozivaju preko društvenih mreža i medija.

Bez obzira što u javi još uvijek nije dogovoren ovaj okršaj, zanimljivo je vidjeti kako sve to izgleda na igrici. Sastala su se dva borca koja nisu u istoj kategoriji, a na kraju je pobijedio onaj iz teže - Ngannou i to nokautom u drugoj rundi.

U video klipu ispod teksta možete pogledati kako je to izgledalo.

Inače, prije nego što pređemo na video, treba reći nekoliko stvari o tome koliko su zaista realne šanse da se njih dvojica sastanu u bliskoj budućnosti.

Najviše šansi im se daje iz razloga što Ngannou vjeorvatno u ovom momentu ne može dobiti novu šansu da se bori za pojas. Razlog je jednostavan - tu borbu želi ponovo Daniel Cormier. On je pojas izgubio od Stipe Miočića prošlog ljeta i od tada čeka treći njihov meč. Podsjetimo, u prvom je slavio i uzeo pojas Miočiću poslije nekoliko godina. Problem je povreda Amerikanca s hrvatskim korjenima, ali vjeruje se kako će uskoro dobiti dozvolu da se vrati u oktagon.

Top Komentari

Sejo1979
Ovaj film se nece snimati nikad jer Dana white je izjavijo da ne vidi taj mec u budocnosti
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti