"Nudili su mu borbu s Tysonom, ponuda je bila na stolu, ali on je tražio više novca"
Foto - EPA

Andre Ward o Royu Jonesu

"Nudili su mu borbu s Tysonom, ponuda je bila na stolu, ali on je tražio više novca"

M. Šljivak

Čuveni bokser Roy Jones JR odbio je 2003. godine nevjerovatnu ponudu za borbu s Mikeom Tysonom.

Jones je karijeru počeo u supersrednjoj kategoriji, a zatim je uspio da osvoji titule u poluteškoj, cruiser i teškoj kategoriji.

Roy je pobijedio Johna Ruiza 2003. godine i uzeo je WBA naslov teške kategorije, da bi mu potom ponudili meč protiv legendarnog Mikea Tysona.

Ponuda je bila vrijedna 40 miliona dolara, a sve je otkrio također velika legenda Andre Ward.

"Ponuda za meč s Tysonom je bila na stolu. Garantovali su mu 40 miliona dolara, a iznos je mogao biti i veći. Trebao je da ostane u teškoj, Tyson nije bio na vrhuncu u ta doba, iako je bio opasan. Ipak, Roy je htio više novca i odlučio se prihvatiti borbu sa Antoniom Tarverom", rekeao je Ward.

Pobijedio je Jones u tom meču, ali ga je Tarver zatim dva puta dobio, kao i iznenađujuće i Glen Johnson.

"Silno sam želio vidjeti tu borbu. Mogao je time ispuniti karijeru i odjahati u zalazak sunca, pecati i loviti, raditi šta god želi", istakao je Ward.

Roy Jones je karijeru završio 2018. godine, a okončao ju je sa 66 pobjeda i devet poraza.

Top Komentari

Grohot
strasan j bio bokser ali sa majkom nije imao sanse....steta da nije doslo do ovog meca, iako pobjednik ne bi bio upitan, zanimljiv bi to mec bio.
1 0
user1583752673
Ma prepo se covjek
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi